TAM BİR BEKRİ MUSTAFA!

KİBRİT KUTUSU: (BUKALEMUN: MUHTEŞEM SÜRÜNGEN...) 

 

 İĞNELİK I TAM BİR BEKRİ MUSTAFA! 

 

Medreseyi terk edip içkiye başlayan ve sarhoşların şâhı diye anılan Bekri Mustafa, Sultanahmet Câmii‘nin önünden geçmektedir. O sırada musallada bir tabut vardır. Fakat namazı kıldıracak imam, ortada yoktur. Bekri Mustafa’yı, “cenaze namazını sen kıldır” diye, zorla öne geçirirler. Bekri, namazdan sonra, tabutun kapağını açar ve ölünün kulağına bir şeyler fısıldar. Cemaat, merak edip sorar:

“-Ölüye ne söylediniz?”
Bekri Mustafa’nın cevabı:
“-Ona dedim ki; âhirete gidiyorsun, dünyanın ahvâlinden sorarlarsa, Bekri Mustafa, Sultanahmet’e imam oldu deyiver, oradakiler gerisini anlar!”
Siirt Pervari‘deki Doğanköy‘de, köylülere şehidler için Fâtiha okutan, sonra da Giresun‘a gidip, CHP Milletvekili Eşref Karaibrahim’in kızı Buket’in nikâhında rakı içen, Kemal Kılıçdaroğlu da, CHP‘ye genel başkan oldu...
“-Artık, gerisini siz anlayın!..”

FIRILDAK KEMAL
“CHP genel başkanlığına aday değilim” deyip, ertesi gün adaylığını ilân eden; “Başbakan, terör konusunu görüşmek için çağırırsa hemen giderim” şeklinde konuşup, peşinden, “Başbakan benim ayağıma gelsin” diyen; “Kızlar üniversiteye başörtülü gidecek” açıklamasını yapıp, sonra da bu sözünü inkâr eden Kılıçdaroğlu gibiler için, ‘Fırıldak adam’ türküsünde, Mahzuni, bakın ne diyor:
“Yüz karası bu âlemin düşkünü,
Baykuş gibi virânede işin ne!
Cemlerin şeytanı, yollar şaşkını,
Ey utanmaz, meyhânede işin ne!..”

 

Sefa KOYUNCU I Türkiye Gazetesi - 9 Temmuz Cuma