TERÖR NEDEN BİTİRİLEMİYOR?

KİBRİTKUTUSU: (NEY SUSTU, DİNLE VUVUZELADAN...) 

 

İĞNELİK I TERÖR NEDEN BİTİRİLEMİYOR ?

 

 

Binlerce askerini PKK terörüne kurban veren, hemen hergün şehidlerinin acısını kalbine gömen; engellilerin bile- bir günlüğüne de olsa- kıt’aya gitmek için can attığı bu ülkede, askerlik yapmayan parti liderlerinin varlığını düşünebiliyor musunuz? Şimdiye kadar düşünmediyseniz, ciddi ciddi düşünün! Terör niye bitirilemiyor? İşte bu ikiyüzlü ‘vatan borcu’ kaçakları yüzünden! Askeri de milleti de anlamıyor, sâdece oy hesabı yapıyorlar!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan askerliğini, Tuzla Piyade Okulu ve İstanbul Kâğıthane‘deki Hasdal Kışlası, 3. Kolordu, 6. Piyade Tümeni, 77. Piyade Alayı, Karargâh Servis Bölüğü’nde, yedek subay olarak yaptı. Göğsünü gere gere biyografisine yazmış!
“-Diğer genel başkanlar da askerlik durumlarını açıklasınlar da, kimin ne olduğunu bilelim!..”

ASKER KAÇAĞI BAKAN
1991’de DYP‘den Bilecik milletvekili seçilen Bahattin Şeker, 1995’te kurulan 54. hükümette gençlik ve spordan sorumlu devlet bakanı olarak görev aldı. Sahte belgelerle bedelli askerlik yaptığı kesinleşince, (43 yaşında) yeniden askere alındı. ‘Sahte çürük raporu’ davasında, kapatılan DTP‘nin genel başkanı Nurettin Demirtaş (37 yaşında, 15 ay) askere alındı (2008). Sıra kimde?
“-Askerlikten bir yolunu bulup kaytaran diğer parti liderlerinde!..”

 

Sefa KOYUNCU I Türkiye Gazetesi - 07 Temmuz 2010 Çarşamba