YUNAN MI ? YUNMAYAN MI?

YUNAN MI ?  YUNMAYAN MI? 
 
        Birbuçuk asır evvel Rus-İngiliz-Fransız desteğiyle bağımsızlık kazanan kötü komşumuz Yunanistan’ın o gün bu gün karnındaki sancı ve gözündeki mertek nedir biliyor musunuz? Türkiye. 
        Hemen hergün gazete ve ajansları dolduran Papandreu’nun beyin tırmalayıcı sözleri yetmiyormuş gibi; Yunanistan Kültür Bakanı Meline Mercouri adındaki aktrist eskisi kadın da bakınız neler yapmış: 
        Türkiye Gazetesi Dış Politika yazarı Mustafa Necâti Bey’in 18 Şubat 1983 tarihli yazısından öğrendiğimize göre. “Türkiye aleyhine olan her faaliyetin arkasında Yunanistan vardır. Avrupa Konseyi’nde, AET’de, Birleşmiş Milletler’de aleyhimize bir ortam meydana getirerek, Türkiye’yi yalnız bırakmaya çalıştığı gibi, ASALA’nın, Türk Devleti’ni yıkmak ve Türk Milleti’ni bölmek isteyen her örgütün ve kişinin destekçisi Yunanistan’dır. Yunanistan Ege Denizi’ni bir Yunan gölü haline getirmek için açık ve gizli faaliyetine devam etmektedir. 
       Yunanistan’ın artist Kültür Bakanı ve bakan olmadan önce açık-saçık fotoğrafları ve yaşayışı ile gençleri dejenerede kötü örnek (idol) olan Meline Mercouri Türkiye topraklarını beş ayrı devlete bölünmüş şekilde gösteren 300 bin renkli haritayı Avrupa’ya dağıtmış. 
 
       YETMİŞ İKİ BUÇUK MİLLET
       Kökü târihin derinliklerine kadar uzanan şerefli Türk Milletini bölüp parçalamaya çalışmakla, kendisine bağımsızlık sağlayan efendilerine karşı borcunu ödemeye çalıştığı anlaşılan Yunanlı, acaba millet olma vasfına sahib midir? 
        Fransız tarihçisi Seignobosa göre: Eski Yunan Doriens, İoniens, Acarnens, Phocidiens ve daha birçok kavimlerin karışımıydı. Şimdiki Yunanlıların eskileriyle âlakaları olmadığı gibi, yegane ortak noktaları, bir tarihçimizin ifâdesiyle “Yetmiş iki buçuk millet” döküntüsü olmalarıdır. 
 
       BİNDİĞİ DALI KESMEK
       Yunanistan mensubu olduğu NATO ittifakı içerisinde devamlı olarak problem çıkarmayı ve müttefiki Türkiye’ye karşı düşmanca davranmayı devlet politikasının temeli haline getirmiştir. Buna bindiği dalı kesmek denmez mi?
        Tarihin akislerine göre Yunan ahmaklığı epey eskilere uzanmaktadır. Bir gece ay tutulunca, o esnada su içmekte olan bir eşeğin karnını yardıklarından bahsedilir. Gökteki ayın sudaki aksi birden kayboluverince, ayı yeyip içtiğine hükmederek eşeğin karnında ay aramışlar. Papandreu’nun Türkiye’yi saldırganlıkla itham etmesi de en hafif deyimiyle “dana altında buzağı aramak” değil de nedir? 
 
       YUNMAMIŞ MİLLET
Fatih Sultan Mehmet han bir gün hocası Molla Gürânî hazretleri ile sohbet ederken söz Yunanlılar’a gelince, şanlı padişah Yunanlılar akkındaki kanaatini şöyle açıklamış: 
      - Bunlar hiç yunmamışlardır! Yunan demektense Yunmayan demelidir!
 
SEFA KOYUNCU I 1983 – TÜRKİYE GAZETESİ